Blod + Alex = Njutning...

Tjaba bloggen!
Ja, ni undrar väl vad rubriken vill avslöja? Så här är det. Jag gillar blod! Idag blev det blodplättar, och så fort jag börjar steka dessa delikatesser i rikligt med smör fylls mina näsborrar av en njutning att bara få tugga i sig dessa, järnberikade plättar. Haha, jag är smått vrickad alltså :S Hur många personer får denna reaktion av mat överhuvudtaget? Jag väljer att inte bry mig om det faktiskt. Mat ska avnjutas med glädje, och tycker man att något är gott så talat kroppen om det för en. Tror jag :)
Nog snackat om udda rätter. Den här knasiga foten som jag går och tampas med är väldigt speciell. Det går aldeless utmärkt att springa intervaller på gräs, men att bara gå på asfalt känns smärtsamt under foten? Sen har det uppstått några konstiga, vita prickar på den onda hälen, vilket jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är? Möjligtvis en förslitning av fettkudden. Tycker iallafall att det går åt rätt håll, då hela förra veckan bedrivdes av bara löpning. På gräs dock. Men löpkänslan är faktiskt bra så jag känner mig ändå positiv till mods. Fick med 3 distanspass på 12km, 15km och 16km samt 3 intervallpass (20*60sek/30sek vila i mosse, 4-2-1-1-2-4min/2min,1min,30sek,30sek,1min vila på gräs och 2*10*40sek/20sek vila 80sek Serievila på gräs). Utöver det så har det blivit en del bålstabilitet också :) Känner att suget för att tävla börjar komma ganska snabbt nu! Risken är dock att man börjar för fort med hård träning på bana så att man förvärrar området igen. Jag är ganska osäker på hur foten reagerar med spikskor på bana, men det gäller ju att testa. Gör det för ont är det ju bara att bryta, och fortsätta med träning på mjukare underlag, även om det känns tungt mitt inne i tävlingsperioden.
Jag har faktiskt inte så mycket mer att komma med. Detta inlägg var mest en rapport om hur läget ser ut :) Tror redan de flesta vet om denna katstrof som drabbade Norge för 3 dagar sedan :( Känns sjukt hur ett så fredligt land kan drabbas på detta sätt! Man undrar ju vart världen är påväg egentligen? Jag hoppas iallafall på gud att de inte ska drabbas av det igen! Det gäller även alla andra länder. En svår uppfyllelse kanske...
Surt att IFK förlorade med 0-2 bort mot Örebro igår. Trodde faktiskt de var pågång nu :/ Men jag står fast vid att IFK håller sig kvar i allsvenskan. Förra matchen då de spelade mot Syrianska hemma och vann med 2-1 var det allsvensk klass utan tvekan! Iallafall i andra halvlek. Spelar då så bra fotboll som de gjorde de sista 45min så känns det tryggt :)
Nej, det får räcka!
Tjarå, tja och hejdå!

Uppdatering

Tjaba bloggen!
Ja, inte har jag på senaste tiden varit flitig med blogginlägg om man säger så. Tror dels det beror på att jag inte har haft lust genom en liten depression som infann sig den 2:juli i form av en överbelastning i hälen. Inte kul!!
Speciellt när jag inte fick någon förvarning innan träningen, utan att det först uppstod efter passet. Mycket irriterande, och kan fortfarande inte hitta någon utlösande faktor? Möjligtvis att jag på siståne bedrev en del utförslöpning i högt tempo, men o andra sidan var det väldigt flackt utför. Verkar som min kropp är ganska "skör" även om jag snittar veckorna på ca 9mil/vecka (7-11mil beroende på årstid) där jag ändå är ganska sparsam med hårda kvalitéspass + att jag under en längre tid har anpassat kroppen till hårdare träningsbelastning.
Det är bara bita ihop, tänka positivt och vara noggrann med rehabträning. Och det har jag varit! Efter 12 dagar var jag tillbaka med löpträningen igen, efter att ha bedrivit många timmar på en crosstrainer, åkt rullskidor på vägar samt en del löpning i vatten, med en så kallad "Wet vest". Började med mosslöpning upp mot 2timmar samt lite intervaller i mossen, som jag kompleterade med en del fortsatt vattenlöpning just för att bibehålla en "stolt hållning" då löpning i mosse ger en ganska huksittande löpstil, medans löpning i vatten ökar rörligheten i höftpartiet, vilket jag kan ha stor nytta av framöver. Märkte tydligt att jag inte använder höftmuskeln speciellt mycket, vilket kan vara ett tecken på att jag inte springer med samma "hjulliknande" löpstil som många andra rutinerade löpare. Dock tycker jag faktiskt att jag har en naturlig löpstil :).
Åter till mossen. Det är en utmärkt träningsform om man vill jobba med pumpen (hjärtmuskeln). Det ända man behöver göra ute i mossen är att lyfta på benen och ta sig frammåt, så får man en hög puls på köpet! Gött!
Efter en del mosslöpning övergick jag mer och mer till löpning på gräs, som också är mjukt men som ger högre löphastighet såklart vid samma intensitet. Likaså blir löpningen inte lika statisk som i mosse. Dock har jag bara bedrivit distanspass på gräs i dagsläget, men ska testa på intervaller imorgon i tröskelfart, som inte är ett allt för högt tempo. Sen måste jag även tillägga att jag har tränat MYCKET bålstabilitet de senaste veckorna. Tror starkt på det! Annars har jag inte så mycket mer att tillägga när det gäller löpningen. Något tävlande har det tyvärr inte blivit då, men hoppas att jag är i form till nästa helg, då jag har några tävlingar inplanerade :)
Utöver löpningen så har sommaren varit ganska soft. Har ju inget sommarjobb så det mesta jag gör under dagarna är väl att slappa vid solen och bada som man brukar göra på sommaren ;). Lite besök på min morbrors land, samt hans 40 års firande har det även hunnits med.
Nej, nu glömde jag nästan den viktigaste delen! Jag såg ju kl 00-02 den 13:e juli premiären av Harry Potter och dödsrelikerna del 2 (sista hp filmen)! Riktigt bra film! Sorgligt att det nu är slut, men det gjorde det på ett väldigt bra sätt. Var dessutom utklädd till Harry den dagen :P Haha, vad folk tittade på mig alltså, vilket inte förvånar mig, då jag verkligen såg ut som en tönt :S. Nej, nu får det vara bra. Jag försöker uppdatera lite oftare. Kommer nog göra det om det har hänt något speciellt på agendan ;)
Ha en fortsatt trevlig kväll!


RSS 2.0