Eurovisionabstinens!!!

Tjaba!
Ja, här sitter jag och är belåten efter ett långpass på 20km ute på himpafältet.
Men Alex? skiter du i högskolemässan uppe i Stockholm, som alla tredjeklassare skulle åka upp till idag?
Näe vilken skolkare jag är! Varför åkte jag inte med 7.15 bussen? :O
Men snälla, som om jag inte har tittat på högskoleutbildningar innan? Jag har redan mina planer på vad jag ska utbilda mig till efter gymnasiet, så jag förlorar nog inget speciellt på den biten ;) Lite sovmorgon är ju inte fel det heller :P

Annars så sitter jag här och har Eurovisionabstinens :) Som några trogna bloggläsare vet, är ja en nörd av Eurovision, har varit det sedan 2001 ;P
Kan inte riktigt avgöra vilken som är den bästa låten sedan dess? Finns så mycket bra :S

Aja, just nu lyssnar jag på några kvinnliga artister. Man kan ju inte annat än att hålla med om att dom, förutom deras vackra stämmar, är "ganska" snygga? ;D

1. Ryssland 2007 - http://www.youtube.com/watch?v=QXk18RdxPZM

2. Ukraina 2008 - http://www.youtube.com/watch?v=eRF94MGwCmU&feature=&p=EB7E8E63C4605719&index=0&playnext=1

3. Albanien 2009 - http://www.youtube.com/watch?v=kdDgXmMk_rc

Det här är dock bara 3 av 50 låtar som jag tycker är sjukt bra!

Löpstilar

Tjaba bloggen!
Onsdag idag då, kallt men ändå väldigt syrerik luft ligger över Norrköpingsområdet. Själv sitter jag i skolan och har just nu rast, så jag tänkte att ett blogginlägg kan man klämma in då. På förmiddagen hade jag ingen lektion, så jag stack upp till Kolmården och köttade lite backar. 8*90sek/joggvila nerför blev det. Hyfsat nice, kroppen svarade bra tycker jag men är fortfarande lite klen för ge det "lilla extra". Men det kommer väl får vi hoppas :)

Jag tänkte igårkväll på vilken löpare som har/haft det aboslut optimalaste löpsteget? Dvs, vem som sprang mest ekonomiskt och snyggast?
Jag kom på 3st som är värda att nämna:

1. Hicham El Querrouj Marocko - En helt fantastisk löpare! hade 1500m som huvuddistans men sprang även upp till 5000m. Den största meriten jag tycker att han har gjort var under OS i Athen 2004 då han avslutade sista 800m på 1500m på 1.46!!! Helt sjukt bra! Och hans löpsteg! Enligt mitt tycke springer han bäst av alla världslöpare genom tiderna. Svagt frammåtlutat stil, en steglängd som naturligt skiftar då han gör fartökningar/sänkningar, mycket starkt bålparti och höftparti då han har en höjd lodlinje, dvs han springer högt vilket gör att benen pendlar väldigt naturligt!

2. Kenenisa Bekele Etiopien - Sjukt duktig låndistanslöpare, som både har satt världsrekord på 5000m och 10 000m. Båda tiderna är mycket imponerande! Det som gör Bekele till en enastående löpare är hans förmåga att avsluta sista varvet på med en skrämmande tid! Det är inte sällan sista varvet går på 54sek! När det gäller Bekeles löpstil så tycker jag även att den är helt optimal. Avslappnad överkropp, snabb markkontakt som ger ett svävande löpsteg. Han har en stor bredd när det gäller framgångar, då han även har stora meriter i Terränglöpning.

3.Pekka Vasala Finland - 60-70 talets "Blåband - löpare". Tycker personligen att det var efter honom som 1500m slog igenom på allvar med framgångsrika 1500m löpare. Den största meriten gjorde han under OS i München 1972 då han kammade hem ett guld. Det som gör hans löpsteg så snyggt var att han VERKLIGEN sprang som en gasell! Såg hur lätt som helst, sök os münchen 1500m så förstår ni varför ;)
Jag skulle grymt gärna vilja ha hans löpsteg. Snabb markkontakt, spänstigt steg så det står hej till och ett hjulliknande löpsteg som uppstår vid högre hastigheter.

Vem är då den löparen som jag tycker har det optimalaste löpsteget? Svaret är: Hicham!
Men egentligen så kan man inte säga så, eftersom alla dessa 3 har nått toppade framgångar. Likaså kan man ju nämna Haile Gebrselassies framgångar med VM och OS guld på 10 000m, världsrekord på Marathon. Borde inte han också nämnas då? Med han framgångar: Ja men personligen når han inte det optimalste löpstilen, då hans utåtroterade armsving gör att han hoppar ner lite på snygghetsskalan :P
Men han har nått lika stora framgångar (om inte mer) än dom andra så han är lika stor löpare som dom :)
Därför är min slutsats: Ingen springer snyggast! Alla har sin egna löpstil.


Men är man tvungen så väljer jag Hicham ;P
Vad tycker ni?

20:00 15/11 2010

Tjaba bloggen!
Då var man proppmätt efter en riktig levermiddag hemma hos Holma da familja! Nu var det bara hälften av familjen som var hemma, eftersom endast jag och mamsen uppskattar kycklinglever x)
Aja, nog snackat om innelvsmat.
Snön försvann förra veckan, YES! Inte redo för den delen än, får vänta till jul tycker jag.

Skolan är soft, inte mycket läxor här så det är väl trevligt, men egentligen skulle jag uppskatta att slita lite mer i skolan. Kunskap ger framgång, och utsätter man inte hjärnan för arbete blir det en grå klump som man bär på.
Men jag använder den nog tillräckligt ändå om man ser till all löpträning, måleri, körlektioner, dagdrömmar mm ;)

Träningen går bra nu! Foten har inte reagerat någoningg alls förra veckan då det blev 83km i distansmängd :)
2 kvalitétspass (långintervall 6*3min och 6*105sek backintervall), 3distanspass, 1 långpass och ett renodlat styrkepass gör mitt psyke extra mottaglig för kommande träningar! Jag vill ha: Mer träning och glimmer, mer träning jag vill ja, tusen meter som glimmar....

Jag har ibland tänkt på planeten vi bor på. Om koldioxiden inte kommer ut från atmosfären borde väl jorden gradvis hettas upp?
Var det bara en ren tillfällighet att vi förra vintern hade -20 grader snö, sommaren tog slut innan augusti eller att vi får snöfall ibörjan av november?
Jag minns mycket tydligt hur milt vi hade det vintern 2007/08 eller december 06. 5-10 plusgrader?
På den norra halvan där vi bor känns det som om det går åt motsatt håll. Men vi kan ju alla bidra med fossila bränslen! Det tillverkas gott om bilar i landet! Köp! KÖP! KÖP!!!!!!
HAhaha, nej, så idiotisk är jag inte. Vad vore planeten utan den vackra natur vi lever i? Ödsligt är mitt svar.

Jag är fortfarande inte fullt säker på va jag vill göra efter jag har tagit studenten? Jag har planer om sjukgymnast eller näringsfysiolog, men vart ska man studera? Liu i Linköping, Stockholm, utomlands? Svårt att säga :/

Nae, jag tror jag ska göra något annat nu. Men vad? svårt att säga ;)


November, November, November

Tjaba!
November är nu här! Yes, älskar denna månad! Inga löv på täden, 80% gråmulet väder, leråkrar, 10m/sek i vind, nattmörker vid 4, medeltemperatur på 5grader och fåglar som lämnar landet. Kan det bli bättre?

Hur som helst, träningen går bara bättre och bättre, eftersom frakturen bara känns bättre för varje dag :) Jippie!
Den här veckan har jag fått med 2 kvalitétspass, 6*1000m med 45sek vila och 5*2min backintervall. Hur trevligt som helst! Tempot vill jag inte nämna, så imponerande var det inte. Det viktigaste är att jag kan träna på ordentligt igen :) Banpassen med spikisar får dock vänta några veckor till för säkerhetsskull, men annars så ser det ljust ut.

Har nu fått tillbaka ett annat intresse. Måleri :P Det är skönt att få hjärnan på andra tankar ibland, så därför har jag börjat måla igen. 2-3timmar per dag ungefär, räcker gott och väl för att nacken ska säga ifrån :P

Och imorgon kommer jag nog att spendera många timmar framför Tv:n då New York Marathon går, med bl.a Haile Gebrselassie på startlinjen. Det är sällan man ser honom tjurig, alltid ett leende på läpparna :D
Sen får vi se om den såkallade 2:19 mannen (Per "zigge" Synnerman) klarar sitt högt uppsatta mål. Han har ju trots allt fått en hel del kritik från ett gäng rutinerade löpare som tycker att han lägger ribban alldeless för högt. 2:30 vore mer än godkänt enligt dom.
Jag tror dock att han kan överträffa många! 2:24 blir hans sluttid, tror jag personligen, men det får vi se.

November är ju känd som en deprimerande månad då vintern börjar komma, samt att solen inte visar sig så ofta för oss nordbor. Ett tips är att äta D-vitamin tillskott just för att undvika depressioner, just för att vi inte får tillgång till solens strålar under dessa mörka perioder. Om ni är skeptiska till kosttillskott, så ät rikligt med fet fisk, där finns det också gått om D-vitamin.

http://www.kostdoktorn.se/vintersol-och-depressioner - En läsvärd länk om vintersol och depressioner

RSS 2.0