Sliter som ett djur.....

.......För att påskynda läkningen så fort som möjligt. Har fått tillskott på D-Vitamin och Kalcium för nyproduktion och reparering av skelettet, tränar flitigt på crosstrainern för att bibehålla en god syreupptagning. Kan säga att jag kommer upp i högre pulszoner på crosstrainern, än vid löpning. Riktigt bra alternativträning för löpare! Sen så blir det en hel del vattenlöpning för att hålla en god rörelse i höftpartiet samt att det efterliknar löprörelsen väldigt mycket. Går på laserbehandling för att både ge snabbare blodgenomströmning till området, samt att det är vetenskapligt bevisat på att det påskyndar läkningen drastiskt.
Så ligger det till, skadan känns bättre, visst, jag kan ju gå utan större problem, och även hoppa på det utan att det gör ont(!) Det är en positiv signal, har man stressfraktur brukar det göra väldigt ont att hoppa på ett ben? Men ska inte sätta för stora förhoppningar, det är bara att lyssna på kroppen.
Vill så gärna vara skadefri nu när det går så bra! Jag menar det verkligen, asså shit vad jag pumpar mil och intensitet på crosstrainern alltså! Går fort som tåget och ingen hänger med på gymmet :P Hehe skämt och sido, men det går bra, så jag bara väntar på hur bra det kommer gå då jag kan börja löpa igen.
Men jag har huvudet på topp och börjar lugnt förståss, ett bakslag är det värsta som kan hända.

Ja, vad ska man annars säga? Hösten är kommen, me like it HARD! jo, jag gillar verkligen höst. Att vara ute på ett distanspass i en skog med skiftande färger på löven, och dofter av svamp, samt ett svagt solljus som tränger igenom träden är njutning för själen. Så se till och läk nu så att jag kan få uppleva lite av den stämningen innan det vita möglet lägger sig på marken!

Och kosten? Jo, äter fortfarande till viss del LCHF, basfödan kommer från fett men jag har lagt till kolhydrater i kosten också. Känns väldigt konstigt att utesluta en del eftersom man innerst inne behöver alla bitarna för att kroppen ska fungera optimalt. Men ris, potatis och pasta samt vitt bröd finns inte på kartan. Bara om man bjuds på det såklart, men annars äter jag hemgjort rågbröd, surdegsbröd, quinoa, frukt, bulgur och hampa så kolhydrater får jag ändå i mig ;)
"Stay Primal" - Så lyder mitt citat. Vill man må bra ska man hålla sig till en så naturlig föda som möjligt. Tror starkt på det!
Ska dra nu, Rotmoset kokar!

Skadad....

Tjaba!
Känner att jag behöver skriva av mig lite grann. Det har hänt en hel del saker den här veckan, och mycket har tyvärr varit negativa, jobbiga, ledsamma, psykiska och matta. Jag har dragit på mig en skada i underbenet som gör det omöjligt för mig att springa, ja även jogga eller att gå i rask takt!
Olyckan skedde på måndag eftermiddag då jag var ute i skogen och värmde upp inför ett backpass. Plötsligt, efter ca 8min uppstår det en distinkt smärta på underbenet, ca 3cm ovanför den yttre fotknölen på höger fot. Smärtan är dock inte så intensiv, men jag återvänder dock mot "centrum". Ju längre tiden fortlöper, ju ondare får jag. Jag stannar därför och stretchar låren samtidigt som jag överväger hur jag ska göra med passet? Dock bestämmer jag mig att testa några stegringslopp för att känna exakt var smärtan sitter och hur intensiv den är. Konstigt nog försvinner smärtan en aning då jag kommer upp i högre frekvens med benen, men så fort jag stannar och accelrerar upp farten igen så hugger det till. Det går helt enkelt inte. Jag går därför upp till Tjalvestugan och sätter benet i högt läga, binder åt foten med bandage och en ispåse för att stoppa ev. blödning/svullnad runt foten.
Så där ligger jag, svettig på golvet och förtvivlad över hur situationen kommer fortlöpa sig. Efter 30min tar jag av mig bindan och isen, låter foten vila 5min och snör sedan åt bindan igen (utan is) men inte lika hårt. Efter att ha fått skjuts av farsan hem, så tar jag något att äta och bara vilar.
Nästa dag när jag vaknar ser jag ingen svullnad alls runt foten, vilket är lite positivt iallafall. Men innerst inne vet jag att det finns en skada som inte behöver visa någon svullnad alls, eftersom det inte är muskulärt.
Jag tar ledigt från skolan och åker upp till sjukhuset för röntgenundersökning. Där sitter jag ca 2 timmar och väntar på det värsta som "kan" ha uppstått igår.
Efter att ha suttit 30min i ett väntrum efter röntgen så flödar alla tankar runt hur jag ska göra om resultatet är positivt, vilket träningsalternativ som håller upp konditionen bäst, vilken kost som läker såren fortast, hur länge jag ska behöva lida över att inte kunna springa osv.
Sedan kommer läkaren och säger att......resultatet är negativt. Det finns inga tecken på någon spricka alls i benet.
JA tänker jag, gud vilken lättnad. Men sedan får jag höra av läkaren att "stressfrakturer" (utmattningsbrott) först syns efter ca 2 veckor då det börjar läka.
Tack för det, men vad ska jag göra? Jag har själv orsakat skiten så det är bara att härda ut det här som jag gör med allt annat. Men det KOMMER att bli bra och jag ska göra allt för att förkorta läkningsprocessen så fort som möjligt! Men det är inte säkert på att det är stressfraktur men mycket talar för det.
Nu ska jag ha lektion, berättar säkert mer sen.

Länge sedan sist

Oj det var länge sedan jag skrev något i bloggen. Men jag har inte glömt bort den, har bara ej haft lust för det ;)

Hur som helst så har det väl hänt en del saker under de senaste 2 veckorna. Gjorde tävlingsdebut på bana för ca 2 veckor sedan, vilket blev ett ända magplask av det hela. Vi drar ett streck från den händelsen, inget att diskutera om. Sen så har man ju börjat skolan igen, viket ka vara nyttigt med tanke på den rastlöshet som jag har en förmåga att kommi in i under lov. Vad gör jag liksom när jag inte tränar? Äter och vilar, annars är listan väldigt tom, så därför är det skönt att tänka på lite annat mellan träningarna.
Kan dock säga att mitt schema är väldigt soft! Börjar 12.30 på måndag, onsdag, torsdag och fredag samt slutar kl 12.30 på tisdag :D
Varför så soft? Jo, har man haft ämnen som Engelska B, Matte B, Tyska steg 3 & 4 så ger det en hel del meritpoäng för min del, så jag har räknat ut att jag kommer upp på 2800 poäng. Man behöver 2500 så därför är det luuuugnt ;) Dessutom så kan jag fokusera till max på dom ämnena jag har i år, och förhoppningsvis ristas ett antal MVG:n i mitt kuvert efter terminen ;P
Annars så står jag kvar vid min kost LCHF som jag nu snart har ätit i 6 veckor. Träningen går bara bättre och bättre så det är en tidsfråga tills jag går förbi mi ursprungiga form som jag hade då jag åt den klassiska idrottarfödan. Spännande spännande som sagt. Har lärt mig att göra ett antal feta såser dessutom till dom saftiga köttbitarna man avnjuter dag ut och dag in (A) bl.a Bearnaisås ;)

Sen så har jag tänkt att springa 2000m Hinder på Skol-SM, men tråkigt nog är risken stor att det inte blir av :(
Vad är anledningen? Min skola har glömt att lägga in någo slags anmälan till Skolidrottsförbundet så enligt mina lärare kan dom inte göra någonting åt saken. Ska man skratta eller gråta? Ett idrottsgymnasium som har "glömt" en sådan stor grej som Skol-SM. Men vi får se, jag lever vidare ändå så :)
Nae, nu tror jag att jag ska ta mig ett glas mjölk med lite grädde i :)
Ha det bra!

RSS 2.0