Sol, sol, strålande sol!

Tjaba bloggen!
Nu är man ingen blekfis längre. Nej, nu har solen stått högt upp på himlen, vilket jag har utnyttjat några timmar genom att sola/steka på gräset. Så nu ser man lite mer "levande" ut :P
Alla dagar under påsklovet var solbelysta! Kan ju inte bli bättre. Det gör också löpningen mer härlig tycker jag. På tal om träningen så rullar det på väldigt bra tycker jag. Kroppen svarar positivt på träningarna, genom att återhämta sig fort. Dock så har jag inte alltid haft förmågan att pressa mig till det yttersta på kvalitétspassen. Ska nog börja köra med holgerssons grupp på fredagar för att få lite "sparring". För det får man! Finns alltid någon att ta rygg på. De har dessutom börjat träna på bana, vilket känns ännu mera lockande!
Idag har jag iallfall bedrivit ett 22km långpass i skogen. Det var skönt! Och vackert! Speciellt när alla vitsippor delar med sin närvaro under löpningen. Avslutade de sista 3km i 4min fart för att sträcka ut benen så att man inte kommer in i det ständiga lunkandet. Gillar verkligen långpass. Ger mig tid att rensa tankarna som ibland kan stressa mig i vardagen. Det som gör mig mest bekymrad är om jag verkligen kommer in på den utbildningen jag har sökt. Dvs sjukgymnast i linköping, umeå, uppsala eller mälardalen (västerås). Snittbetyget verkar ligga på 20,5 -21,2 vilket jag liggar och snuddar på just nu. Men de senaste veckorna har jag bara haft motflyt i skolan. Vet inte om det är en inre press på att jag MÅSTE ha MVG i alla mina sista ämnen, för att säkra en plats, eller om det är något annat. Det är bara intala sig själv att så länge man har gjort sitt bästa, finns det inget man kan göra. Kommer jag inte in, tänker jag söka till vårterminen och göra högskoleprovet, samt möjligtvis höja min betyg i Matte A och Samhällskunskap A, som jag inte blev nöjd med. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att jobba med något under hela mitt liv som jag inte tycker om! Hur mycket tid spenderar man på arbetet? MYCKET! Därför ska man ha ett arbete som gör en glad och motiverad. Pengar betyder inte allt för mig. Är det 30 000:-/månad med ett jobb jag ser fram emot att gå till, istället för 80 000:-/månad där hela dagen är kretsat till ett stressigt och belastande yrke, utan någon som helst fritid till något annat så väljer jag utan tvekan det första alternativet!

Nog med högskola och jobb. Om exakt 2 timmar börjar en viktig match. Nämligen IFK Norkköping mot Mjällby! Oh yeah! Norrköping har verkligen fått en bra start i Allsvenskan, så jag hoppas att den trenden håller. Det är dem värda!
Och en sak till! Nu har jag bokat teori & körskoleprovet den 17:e och 19:e maj! :D Har nämligen råpluggat under påsklovet då jag blev godkänd på fas A, B, C och F! Jag börjar känna lukten av körkort. Men det gäller att bibehålla fokuset under hela körningen, så att man inte blir kuggad, likaså att jag pluggar de sista dagarna för att också bli godkänd på teoridelen. Vore himla roligt om jag fick körkortet den 19:e maj :). Då behöver jag inte springa mer! Höhö, ni känner mig bättre än så vid det här läget ;)
Ha en fortsatt bra dag!

1 års firande!

Tjaba bloggen.... Och grattis på födelsedagen bloggen :P Den fyller nämligen 1 år idag. Haha, det är alltså så länge jag har bloggat nu?
Aja. Det har hänt en hel del den sista tiden. Dels har jag sprungit 2 deltävlingar vid namn Albogavarvet, som är ett RIKTIGT terränglopp. Här pratar vi om rötter, knixiga stigar, backar, ojämt underlag mm. Med andra ord är det en bra uppladdning till den viktigaste terrängtävlingen i år: Terräng- SM. Iallfall så har båda loppen på Albogavarvet gett positiv feeback då jag på 5,1km slingan har sprungit 18.26 och 18.21 vilket är pers med 29sek från föregående år om vi då pratar om 18.21 tiden. Tiden kanske inte är något att skryta om, men det går o andra sidan INTE att jämföra denna tid med ex ett gatulopp. Skulle tro att det skiljer minst 1.30min om inte mer. Så det såg därför ljust ut inför Terräng-SM som skulle gå av stapeln i helgen, söndag för min del.
Enligt banprofilen var banan mestadels på gräs och grus. Kuperingsmässigt så var den också relativt flack, utom i mitten på 2km slingan, där man fick uppleva en backe. Hur var då denna backe? Ja, nog skulle jag vilja klassa det som en "svart skidbacke". Den var brant.... Och ganska lång dessutom. Nu är det ju så att backar inte är min styrka, så rent taktiskt tog jag det lugnt vid detta parti under loppet, och utnyttjade min styrka nerför och på flacken. De visade sig dock att jag tog det lite för lugnt. Första 2km varva jag på ca 6.50 och låg därmed på 40:e plats av 53 startade. Men efter varvningen gick det nerför i ca 1km. Där la jag in stöten! Tror jag under den kilometern plockade 10placeringar, vilket stärkte mitt självförtroende. Fick också rygg på en Estunakille som jag klistrade fast bakom. När vi då kom in på den 3:e kilometern, där jag hade 10.25 så fick man uppleva skidbacken igen. Jag visste att i det här stadiet var alla andra minst lika trötta som jag, om inte tröttare.
När stigningen började blev det direkt en lucka mellan oss, men jag hade en förhoppning på att personen framför mig skulle få betala för det efteråt. När jag var uppe på toppen av backen fanns det bara en sak att göra. Ge allt du har! Dock så hade det blvit en lucka på 20-30m, men o andra sidan hade de bakomvarande i tagit in på mig.
Nu var det dock ett parti som passade mig perfekt. Under 300m efter backen plockade jag 3 placeringar och hade sikte på en kvartett framför mig. När det var 200m kvar hade jag fått mjölksyra även i armarna, förutom benen? Inte tidigare? Nej, feldisponerat, men det tar vi sen. Under de sista 200m tog jag en placering då det var 120m kvar, och en till när det var 1m(!!) kvar. Min sluplacering blev alltså 23:e man av drygt 45-50 startade, en mittenplacering helt enkelt med tiden 13.48 får jag allt känna mig nöjd med.
Kan tillägga att personen som jag låg i rygg med innan backen var 1 sekund före mig, surt.... ;P
Som summan på kardemumman är jag nöjd med min insats, MEN, jag hade disponerat loppet fel då den riktiga tröttheten kom under de sista 500m. Innan var jag alltså pigg i kroppen, så jag borde ha gått ut betydligt hårdare. Dels för att jag är starkare nu, och att min kropp pallar hårdare tempo, utan att hamna i tvåans växel som jag tidigare har råkat ut för, då mina lår har arbetat för mycket statiskt. Nu är jag mer upprätt i kroppen och får därmed bättre driv i steget, även om kroppen är sliten. Men man lär sig av sina misstag. Det var iallfall ett mycket trevligt arrangemang av Uppsala IF, där banan gick runt en slottspark (med ett slott i mitten ;) ). Tyckte dock att det var sprasamt med publik. Eftersom det låg mitt i city, borde folk utifrån ha stannat upp och hejat lite. Men det gjorde inte så mycket. Lennart Juhlin hördes ju ändå över hela banan xD Bra Lennart!

I övrigt har träningen också flytit på bra under denna vecka efter Terräng-SM. Kroppen känns stark och är reda för bansäsongen, som jag kommer dra igång på allvar i maj. Tror nog att min satsning kommer ligga mest på 1500m och 2000m Hinder, men några 5000m lopp känns också lockande, likaså 3000m.

Utöver det så har inför Eurovision Song Constest dragit igång! Ni som är trogna läsare har nog förstått att jag är en riktig "nörd" då det handlar om Eurovision. Har redan lyssnat igenom alla länders bidrag på Eurovision.tv. Mina favoriter är nog Ungern, Turkiet, Storbritannien, Norge och Finland. Sverige? Nej, numret i sig är proffsigt men låten är inte bra... Antingen kommer det gå mycket bra för Sverige om det sitter unga tonårsflickor och ringer. Annars får vi tyvärr se en nerskjuten placering av Eric Saade, även om han är väldigt proffsig i det han gör.

Så, nu känner jag ett sug efter att sola! Har varit ute på ett 16km distanspass, mycket skönt! Nu kan man slappa. Gött!
Glad påsk på er också!

Form på uppgång!

Tjaba bloggen!
Äntligen har vinter slagit om till vår! Älskar verkligen våren. Ger forhoppningar då blommor slår ut, fåglar som kvittar, solen som står högre upp och att man ser fram emot sommaren :)
Dock förstår jag inte varför man måste ställa om till sommartid? Vad är syftet med det? Varför kan man inte ha samma tid året om? När man dessutom ställer om till vintertid blir det mörkare ännu fortare? Knäppt...

Går vi över till träningsbiten så känner jag att formen är på uppgång! Hade motflyt i slutet av februari då jag tampades med knäproblem, som sedan övergick i järnbrist vilket dock gick över snabbt tack och lov! Efter det kunde jag träna på ordentligt, men drabbades förra veckan av magkatarr! Kunde dock träna på som vanligt men det var obehagligt att gå med problemet under dagarna. Det bästa med löpningen var att man inte tänkte på det under tiden man sprang. Men nu är det över och denna vecka har gått väldigt bra!
Har dragit ner på träningsmängden, eftersom jag nu i helgen ska springa Terräng - SM i Uppsala. 4km är distansen, P19, mycket spännande med andra ord! Vi får se hur det går. I vilket fall kommer jag få slita ordentligt!
Fruktar en väldigt brant backe, som kommer efter 1,1km löpning. Backar är inte min styrka, men o andra sidan är resten av bana mest flack vilket passar mig som handsken :P
Blir jag bland det 20 främsta är jag väldigt nöjd, men det gäller att bita sig fast. Nu är det lätt att man sätter ribban för högt, men det gör jag icke. Tror personligen att jag är bland de 20 främsta i dagsläget, men alla lopp är inget likt. "Det är bara tuta och kör" som sagt.
Nog pratat om löpning och terräng-SM. Snart drar ju Eurovision Song Contest igång! Alltid roligt. Har smygtittat på alla låtar på Eurovision.tv. Det roligaste är att se vilka kommentarer Sveriges bidrag får från personer runt om i Europa. De flesta tycker "tyvärr" att låten suger! Framförallt texten som är larvig, men att scenframträdandet är proffsigt! Kan faktiskt hålla med! Får hoppas att det finns många tonårsflickor som kollar, för då blir vi farliga. Står de dock över är det good bye sweden...
Aja, vi får se. På tisdag börjar iallafall "inför eurovision song contest" där ett antal "experter" kommenterar alla länders biddrag. Man kan ge 5poäng som max. Det är sällan sverige får lägre poäng än 5 av dem :P Lite favorisering där ;)
Ne, jag har faktiskt Naturkunskap nu, så det är egentligen inte rätt tilfälle att blogga nu. Så jag tackar för mig, och lägger troligtvis upp ett bloginlägg efter Terräng-SM för att ge en feedback på hur loppet gestaltade sig. Nästa vecka är det också Påsklov!
Ha det gött!

RSS 2.0