Yippie!

Tjaba!
Dagarna svischar förbi i en alltför hög fart. Känner mig inte speciellt redo för vintern än. Kyla, snö, rått, mörkt, tyst och färglöst :S Ser ej fram emot det! Jul? Självklart är julen mysig, då är det tillåtet med snö och mörker samtidigt som man bäddar in sig i en filt och smuttar glögg :)

Annars så har min dag varit ganska häktisk. På förmiddagen stack jag till stan och köpte nya numret av Runners-Tidningen, köpte även LOST säsong 4 (hehe, har börjar kolla på det igen :P ), samt åkt till ICA och köpt Nötblod och lite annat som inte är värt att nämna är på bloggen ;P

På eftermiddagen var det samhällskunskap först. Ganska nice, gör en teater om ätstörningar.
Och efter det kom dagens höjdpunkt. Intervaller och då menar jag LÖP-intervaller. Bestämde mig innan för att ta det försiktigt oavsett hur bra underbenet kändes. Sagt och gjort, tröskelintervaller: 16*40sek/20sek vila på ett mjukt gräsfält vid namn Himpafältet. Hade min GPS-klocka med mig men skit i att titta på den. Sprang bara på och tänkte mig bort en stund i andra kretsar. Efter passet tittade jag på klockan och summerade snitthastigheten.
3.05min/km!? Hoppsan? Lite fortare än vad jag hade trott :P Hehe,men självklart är man nöjd att kroppen svarade såpass bra, det visar sig ändå att jag inte har tappat allt för mycket :D. Men återigen går jag tillbaka till samma tumregel. Gör det ont bryter jag eller väljer att jogga istället. Det är så dumt att riskera ett pass som kan hindra flera veckors träning.
Men som sagt, a happy Alex is sitting here right now and look forward to a pleasment weekend :)
Have a nice day!
Bye bye, Auf Wiedersehen, Au revoir, koahfnuwegno dijfn 

Jag är inte som andra...

Tjaba!
Aj aj aj, dåligt att jag har varit så sparsam med blogginlägg på siståne. Orsak? lite allt möjligt.Punkt.
Asså det är något speciellt med mig. Varför drar jag mig till rätter som ingen annan någonsin skulle kunna tänka sig att stoppa i munnen? Folk gillar kebab, pizza, köttfärs, kyckling, hamburgare (mycket snabbmat :p) och tacos vilket jag iförsig också kan tycka är gott då och då. Men jag äter mycket hellre andra livsmedel som (håll i hatten) : Kycklinghjärta, Lammnjure, Kalvnjure, Kycklinglever, Blodkorv, Komage, Blodpudding mm. Ser ni något samband? Alla dessa rätter har en gemensam sak, dom innehåller rikligt med blod (järn)...?
Jag ser inte det har som någon nackdel eftersom järn är bra för löpare då det syresätter musklerna effektivare. Men trots det är det lite skumt att jag drar mig så gärna till blodmat.....Är jag en vampyr? Haha, skojja ;D....Eller?.....

Annars så har jag inte så mycket att tillägga förutom att frakturen har läkt mycket bra denna vecka! Kan nu springa 15km obehindrat (nästan) vilket är klart positivt :) Men trots det är jag mkt lyhörd på kroppens signaler.

Sen så har ju IFK fått en biljett till Allsvenskan, Yes!!! Lättar ju också på trycket :)

Ae, det får räcka...
Tjaba!


10.10.10

Tjaba!
Ja, som ni ser är det den 10 oktbtober (10) år 2010 (10). Något speciellt med det? Nej, ville bara påminna er om det.....
Annars har jag varit på gott humör idag, varför? jo, jag kunde springa 8km på gräs utan att det inte gjorde ont i frakturen! YES! det går åt rätt håll nu :) Självklart så höll man ner på tempot, men det är ändå urskönt att man kan springa/jogga igen.
Annars så har jag inte gjort speciellt mycket idag, och under helgen. Bara slappat liksom, skönt det också ;)

Jag tänkte lägga upp ett recept som jag gjorde igår lunch. Asgott och är fettvärt att testa! Iallafall för dom som gillar naturlig och närproducerad mat. Det är dock inte jag som har kommit på receptet, utan det är hämtat och uppfunnet från världstriathleten Jonas Colting som bl.a har vunnit Hawai Ironman ett par gånger. För er som inte vet något om Hawai Ironman kan jag avslöja att man tävlar i 2 dagar. Första dagen simmar man 10km + 150km cykling. Andra dagen följs av ytterligare 120km cykling och avslutas med 84km löpning! ett dubbelt marathon på slutet! :O
Ni förstår därför att detta är en kille som har ett psyke utan like ;) Det är också efter honom som jag bl.a har lärt mig en hel del om hur viktigt det är att äta Rätt sorts mat oavsett om man tränar på elitnivå, eller om man vill må bra rent allmänt. Han är en av några personer som har sågat "Upladdaningen" (en tidning om näringslära) som i princip alla elever på idrottsinriktade skolor får. Kan inget annat än att hålla med honom om att det är en riktig skräptidning! Att stoppa i sig så stora mängder spanmåll från bröd, ris, pasta, potatis och gröt gör inte bara att man skadar bukspottskörteln, blir mer mottaglig för infektioner, får bukfetma, svullen mage, gaser, muskler som ständigt hotas av nedbrytning utan också att man får ett uselt blodsocker! Väntar man över 4timmar utan mat börjar kroppen att ställa in sig på svält. Man blir hungrig, lättiriterad och yr i huvudet. Inget som jag anser är en god hälsa iallafall.

Men hur som helst, höll nästan på att glömma receptet, huvudgrejen liksom :P
Den är uppkallad efter triatleten själv, Coltingpannkakor:

Du behöver:
5ägg
1banan
2-3matskedar organiskt jordnötssmör (den utan socker!!!)

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en bunke så att det blir en slät smet. Värm en stekpanna och smält lite smör i den.
Stek pannkakorna på medel/hög värme (inte för hög!). Dom blir bäst om man gör dom något större än plättstorlek, annars blir det svårare att vända på dom. Receptet gör ca 6-8pannkakor. Servera med en god yoghurtsås gjord på turkisk/grakisk 10%, flytande honung samt lite kardemumma. Jag lovar, det är smaskens ;)


Går åt rätt håll nu!

Tjaba!
Nu har det gått 3 veckor och 4 dagar sedan jag fick min stressfraktur. JA, det är en stressfraktur i fibula (vadbenet). Jag var och röntgade mig i tisdags för att få en återblick på området. Eftersom jag röntgade mig 1 dag efter att olyckan hade skett, kan man inte se något på röntgen, utan det tar först 2-3 veckor tills det börjar synas. Anledningen beror på att en stressfraktur består av små mikrosprickor som inte syns på röntgen (dock skelettcintigrafi) utan det är först när benet börjar läka som man kan se en benförtätning/förkalkning på området vilket iförsig är positivt. Det visar ju på att det läker.

Hur som helst så har träningen gått SJUKT bra på Crosstrainern, som jag dag ut och dag in har matat mil efter mil/ intervaller efter intervaller.... Allt från 2*5*4min/60sek vila 2min S-vila samt distanspass upp mot 30-35km. Kroppen känns urfräsch och jag bara längtar efter att få springa på fullt allvar igen! Nästa säsongen kan bli ritigt bra känner jag :)
I förrgårr joggade jag 25min på gräs utan att det knappt kändes något, och idag joggade jag 35min utan att det kändes något alls i princip! Det går åt rätt håll, men nu gäller det verkligen att man lyssnar på kroppens signaler. Gör det ont, bryt eller sakta ner på farten!
Känns det bra så kommer jag först att öka på mängden för att benet ska få en grund, innan jag ökar på farten.

Ja, vad ska man övrigt tillägga? Hittade Gammaldags mjölk på coop igår! Yes! Jag var rädd att dom hade tagit bort den!? Men där stod den, 4,2% vilket det ska vara. Modersmjölken var dessutom 4,2% vilket visar på att ju fetare desto bättre! mer näring, mer ork!
Dock så slår det inte Alpmjölken (Vollmilch) från Österrike. 4,5% från de betade korna uppe på alptopparna som säkert har bättre kondition än våra kor som betar på östgötaslätten :P Aja, godast är den iallafall :)

Sen så får man hoppas på att IFK går upp i i Allsvenskan. Men det börjar bli väldigt nervöst nu, då både Syrianska och Sundsvall är hack i häl på oss :S två går direkt upp och en får kvala, och det får inte vara IFK! Då blir jag både arg och besviken på dom som tidigare dessutom var ganska överlägsna. Sen har dom iförsig haft mycket otur med skador från många håll, så vi har inte haft heltrupp i laget. Men det vore ändå väldigt orättvist om dom inte fick gå upp till de ligan där dom ursprungligen håller till.

Nae, nu ska jag jobba vidare i skolan. Vet inte hur mycket nytta man gör när det inte finns någon lärare :/
Tjarå!

RSS 2.0